Write Better Than Talk

Assalamualaikum.
Nurul Ainie bt Zulkeri♥
Twenty-one on 11 May♥

SILA KLIK DI BAWAH INI


Sweetsour


ITINERARY MELAKA (12 JULY-14 JULY 2016)
Jul 17, 2016 | 10:08 PM | 0 panda
#teamkhaizantakeovermelaka

Day 1

10.20 pagi : Bertolak dari Kota Tinggi
10:30 pagi : Breakfast Old Town White Coffee (FOC)
2:00 petang : Tiba di Melaka
2:30 petang : Check in The Rucksack Caratel (RM 200/night) and rest kejap
4:00 petang : Lunch plus Hi-Tea (Nandos Mahkota Parade (FOC)
5:30 petang : Jalan jalan dekat Jonker Walk
7:30 malam : Balik guest house and rest
9:00 malam : Movie date (FOC)
11:30 malam : Dinner (Asam Pedas Claypot Kota Laksamana (FOC)
12:30 tengahmalam : Balik guest house and zzzzz

Day 2

9:00 pagi : Breakfast di guest house
11 : 30 pagi : Upside-down House Gallery (RM15)
1:00 petang : The Shore Sky Tower Malacca (RM25)
3:00 petang : Lunch di Seoul Garden (RM15)
4:00 petang : Cari ole ole dekat Jonker Walk
6;00 petang : Photoshoot dekat Pantai Klebang
7:30 malam : Balik guest house and rest
10:00 malam : Dinner dekat Dayana Ala Thai (RM 10* baki kak ngah belanja)
11:30 malam : Jalan jalan dekat Pantai Klebang
12:00 tengahmalam : Balik guest house and zzzz

Day 3

12:00 tengahari : Check out and ambil gambar
3:00 petang : Mandi manda di A'Famosa Water World (RM 43 tapi bayar RM 20 baki kak ngah belanja)
7:00 malam : Bertolak ke Kota Tinggi
9:00 malam : Dinner kat Absolute Thai, JPO (FOC)
11 :00 malam : End of #teamkhaizantakeovermelaka


Review :

Firstly, im so impress dengan guest house The Rucksack Caratel ni tempat dia best, pemandangan cantik, so hipster hahahahahah and breakfast makanan dia A kot. Nasi lemak sedap, kuew teaw goreng pun sedap walaupun tengok kaler tak menarik, but the taste is good.  Then, Asam Pedas Claypot pulak aku pergi siang but dia tak buka so tanya orang Melaka dekat group mana makan sedap dia suggest tempat yang sama so ok lah pergi. The taste is good lah sebab dah biasa makan asam pedas so tk dapat beza sedap ke tak hahhahahaha

Then, aku rasa Upside Down tu macam tak berbaloi sebab tempat dia kecik je and tak menarik sangat. Patutnya kena buat research jugak so its okay after ths tak perlu pergi dah hahaha. Pastu, Sky Tower tu katanya before this RM18 je, tapi part aku pergi dah naik RM25 hahaha so okay fine. Pergi pukul 1 memang terik lah, kaki berbelang T_T hahaha and paling penting lantai kaca tu tak boleh ambil gambar guna phone sendiri k. Kena pakai camera dia and kena beli. Aku tk sure berapa sekeping gambar kalau beli dengan dia sebab tanya dia kata dia tak tahu tanya orang bawah. But, aku amek je gambar time dia tengah leka hahha do i care kot bayar mahal tk leh amek gambar. Kalau nak pergi boleh waze je, The Shore Shopping Gallery sebab bawah tu shopping mall.

Orang kata dah sampai Melaka kena la pergi Pantai Klebang yang pasir putih tu kan untuk ambil gambar. And yes you should go if pergi Melaka! But, kena berjalan around 15 minit kot untuk sampai tempat tu sebab we dont knw macam mana nk masuk guna kereta hahahahha. Makanan seafood yang sedap Dayana Ala Thai, okay sedap and puas hati. Waze je k, kiteorg tahu pasal tempat tu pun sebab otw balik dari Pantai Klebang tu nampak tepi jalan.

Lastly, A Famosa Water World and is a must okay! Act terkejut jgk dengar harga hahaha but okay la puas hati main big ice cream and hula hula hahahahha maigad best gilaaaa but a bit penat sebab kau kena bawak pelampung yang besar untuk naik ke atas.

And thank you Melaka for being nice to us! Thank you kak ngah and angah banyak belanja apa semua and both of you such a nice boss i've ever met! hiks.

After this mana pulak kita? Stay tune!!

Much love, nony




Older Post | Newer Post